Filter

Er wordt gefilterd op rubriek:opvoeding

PRI, Past Reality Integration

babyinteressante websites opvoeding07-03-2024 | 609 x bekeken

Opeens ben je ouder en heb je de belangrijkste taak die er is: kinderen opvoeden die onze toekomst zijn. Dan komen de vragen en onzekerheden om de hoek kijken: doen we het goed, hoe moet het met grenzen, straffen, belonen….? En vaak: Ik ga het wel anders doen als mijn ouders…!
Ouders voeden hun kind

Lees verder

Goed slapen is van essentieel belang

antroposofiegezondheidopvoeding24-08-2023 | 604 x bekeken

Tijdens de slaap verwerken we de ervaringen van de dag. Als kinderen op de Kinderopvang zijn, vraagt dit veel van ze. Ze zijn de hele dag in contact met andern. De energie gaat al gauw daar naartoe, in plaats naar hun fysiekere innerlijke ontwikkeling.

Lees verder

Het kwartiertje voor jezelf

opvoeding07-04-2023 | 639 x bekeken

Geschreven door:
Barbara

Bij oudergesprekken komt telkens de vraag naar voren: ‘Wat kan ik doen zodat mijn kind zelfstandig gaat spelen en niet zo veel op mij gericht is?’.

Lees verder

Independent Play. Why it Matters and How to Encourage it?

engelsopvoeding12-09-2023 | 645 x bekeken

Geschreven door:
Barbara

Living in the era of information has made parenting more difficult than it ever was. Advice on raising children is given via numerous outlets and is often conflicted and confusing. Advice on children's play is no exception.

Lees verder

Het etherlichaam als pedagogisch instrument


Wie zich vanuit de antroposofie bezighoudt met de zorg voor kleine kinderen weet dat het zgn ‘etherlichaam’ een grote rol speelt in de ontwikkeling van het kind tot ca zeven jaar.
Bron:interview met Cornelis Boogerd in Stroom 3 ‘2013, bewerking Barbara Gerlach

Lees verder

De kunst van het wachten

opvoeding04-05-2022 | 1077 x bekeken

Geschreven door:
Barbara

De tijd hebben of nemen is een zeldzaamheid in ‘deze tijd’. Ongeduld kenmerkt onze samenleving. We willen dat alles snel, hier en meteen gebeurt. De dagelijkse routine heeft ons in zijn klauwen met volle agenda’s, dringende mails en binnenstromende appjes waar iedereen direct een antwoord op verwach

Lees verder

Verveling

opvoeding22-04-2022 | 1168 x bekeken

Geschreven door:
Barbara

‘Mijn kind verveelt zich en wil graag dat ik meespeel.‘

Zeker, alle technische snufjes in huis maken ons leven steeds makkelijker! Waar we alleen niet altijd bij stilstaan, is dat al dit gemak ons en onze kinderen kansen ontneemt op verdieping.

Lees verder

Waarom je niet in discussie hoeft met je peuter

opvoeding18-01-2022 | 878 x bekeken

Ken je dat? Je wil iets van je kind en voor je het weet beland je in een ellenlange discussie die, voordat je het door hebt, ontaardt in een mega driftbui. Terwijl je alleen maar wilde dat het speelgoedautootje opgeruimd werd. Bron: https://kiind.nl/waarom-niet-in-discussie-peuter/

Lees verder

Opvoedstijlen

opvoeding29-01-2021 | 1645 x bekeken

Jouw eigen opvoedstijl wordt voor een groot deel beïnvloed door je eigen opvoeding. Er komt dus veel meer bij kijken in de manier hoe je je eigen kinderen groot brengt. Wil je graag weten welke type ouder je bent?

Lees verder

Boos op je kind

opvoeding10-05-2019 | 2438 x bekeken

Je bent woedend. Woest, laaiend. Zie dan maar eens een verstandige, kalme ouder te blijven. Hoe zorg je dat je in verbinding met jezelf en je kind blijft?

Lees verder