Filter
Nieuw

Liefdevol uit elkaar gaan

echtscheiding28-11-2022 | 1 x bekeken

Een scheiding is pijnlijk en verdrietig, maar het hoeft niet het einde te zijn van een relatie. Want ook als je geen gezin meer vormt, kun je een stam blijven. En ja, het is hard werken voor ouders. Maar zo waardevol als het lukt, betoogt Michèle Hartog.

Lees verder

De kunst van het wachten

opvoeding04-05-2022 | 320 x bekeken

Geschreven door:
Barbara

De tijd hebben of nemen is een zeldzaamheid in ‘deze tijd’. Ongeduld kenmerkt onze samenleving. We willen dat alles snel, hier en meteen gebeurt. De dagelijkse routine heeft ons in zijn klauwen met volle agenda’s, dringende mails en binnenstromende appjes waar iedereen direct een antwoord op verwach

Lees verder

Verveling

opvoeding22-04-2022 | 388 x bekeken

Geschreven door:
Barbara

‘Mijn kind verveelt zich en wil graag dat ik meespeel.‘

Zeker, alle technische snufjes in huis maken ons leven steeds makkelijker! Waar we alleen niet altijd bij stilstaan, is dat al dit gemak ons en onze kinderen kansen ontneemt op verdieping.

Lees verder

Waarom je niet in discussie hoeft met je peuter

opvoeding18-01-2022 | 386 x bekeken

Ken je dat? Je wil iets van je kind en voor je het weet beland je in een ellenlange discussie die, voordat je het door hebt, ontaardt in een mega driftbui. Terwijl je alleen maar wilde dat het speelgoedautootje opgeruimd werd. Bron: https://kiind.nl/waarom-niet-in-discussie-peuter/

Lees verder

Je etherlichaam - wat is dat eigenlijk?

18-02-2021 | 724 x bekeken

Alle levende wezens ‘hebben een etherlichaam’, zeggen de antroposofen. Wat wordt daar dan mee bedoeld? Er zijn twee manieren om uit eigen beleving een eerste inhoud aan dit stukje jargon te kunnen geven: in de waarneming van het leven buiten je, en in de waarneming van je eigen levenskracht.

Lees verder

Opvoedstijlen

opvoeding29-01-2021 | 1039 x bekeken

Jouw eigen opvoedstijl wordt voor een groot deel beïnvloed door je eigen opvoeding. Er komt dus veel meer bij kijken in de manier hoe je je eigen kinderen groot brengt. Wil je graag weten welke type ouder je bent?

Lees verder

Boos op je kind

opvoeding10-05-2019 | 1914 x bekeken

Je bent woedend. Woest, laaiend. Zie dan maar eens een verstandige, kalme ouder te blijven. Hoe zorg je dat je in verbinding met jezelf en je kind blijft?

Lees verder

De antroposofische visie op vaccinaties

antroposofie02-05-2019 | 2018 x bekeken

Vaccineren staat volop ter discussie, ondanks dat vaccins wereldwijd een belangrijke rol spelen in het terugdringen van besmettelijke infectieziekten.

Lees verder

De grootste valkuilen van de pampergeneratie

opvoeding13-09-2018 | 1957 x bekeken

Als ouder wil je je kind alles geven, wil je het niet verdrietig zien. Hoewel we er niet bij stil staan, dat we zo ons kind wel helpen met teleurstelling om te gaan. Teleurstellingen horen bij het leven, beginnen al in de prille schooltijd. Lees meer hierover in een bericht van Judith K

Lees verder

Havermout, het goede ontbijt

gezondheidtraktaties / receptenvoeding12-09-2018 | 2821 x bekeken

Het beste ontbijtHavermout Havermout bevat zeer veel vezels die de darmperistaltiek stimulerenDe vezels zorgen ervoor dat de suikers minder snel in de bloedbaan terecht komen en zorgt dus voor een minder hoge bloedsuikerspiegelJe voelt je langer vol en is dus een prima start van de dag en een

Lees verder