Boos op je kind

opvoeding10-05-2019 | 2354 x bekeken

KIIND door Drees Koren | 19 juni 2018

Een paar edities geleden schreef ik een column voor Kiind over mijn innerlijke boze heks. Over mijn eigen donkere kanten en hoe mijn kinderen die feilloos aan het licht brachten. Dat ik uit woede fantaseerde over gemene dingen. Niet over ‘achter het behang plakken’, maar nog veel en veel erger, in de categorie haren trekken of keeltjes dichtknijpen. De column werd afgekeurd. De redactie werd er nogal depri van en Kiind is dan wel een eerlijk magazine, maar niet bedoeld om je een rotgevoel te geven.

Zinnig leesvoer: Unconditional parenting, Luisteren naar kinderen, Temperamentvolle kinderen, Houd me vast.

Maar toch bleef er iets hangen. Want dat gevoel van woester dan woest worden op je oogappeltje en die schattige krullenkop wel iets áán kunnen doen, dat is misschien toch wel de moeite waard om eens wat aandacht aan te besteden. Want (en ik weet niet of ik nu moet juichen of janken) ik blijk niet de enige te zijn die dit heeft. Daarom ging ik voor dit artikel op zoek naar het licht aan het eind van de tunnel.

Woester dan woest worden op je oogappeltje

BOOSHEID EN NATUURLIJK OUDERSCHAP

‘Goede zelfzorg is punt nummer één,’ vertelt Elise Verheul van Vreugdevol ouderschap. ‘Zit je slecht in je vel? Dan ben je de slechtste versie van jezelf. Als je goed in verbinding bent met jezelf, kun je ook gemakkelijk verbinding maken met je kind.’ Zorg dus voor jezelf. Eet en slaap goed. Neem een hobby, ga breien, doe aan persoonlijke ontwikkeling, meditatie of yoga. En bewaak je eigen grenzen.

Zorg dus voor jezelf

Bron: KIIND

meer lezen: https://kiind.nl/boos-op-kind-niet-alleen/

Reageren