Zet emoties om naar creativiteit

kunstzinnigopvoeding28-05-2014 | 2135 x bekeken

Uit modern onderzoek blijkt steeds meer dat er een wisselwerking is tussen emoties en ons gedrag. Dat die emoties er zijn, bij iedereen, is een gegeven. Hoe we er mee omgaan, is een keuze. Je kunt als ouder je kind helpen om te leren omgaan met zijn of haar emoties. Eén van de mogelijkheden is creatief aan de slag gaan. Laat je kind tekenen, schilderen, maak mandala’s, creëer collages, kleien, schrijven of gedichten maken. Werk met je handen, vies worden mag. Geef het goede voorbeeld en doe zelf mee!

 

Zet emoties om naar creativiteit

Hoewel kinderen vaak goed in contact staan met hun emoties, zijn ze toch niet altijd in staat die emoties te benoemen. Simpelweg doordat ze de woorden ervoor nog niet kennen of niet weten hoe ze uiting kunnen geven aan een emotie. Het niet onder woorden kunnen brengen van wat of hoe ze iets ervaren kan dan heel frustrerend zijn.

Als ouder kun je kinderen helpen bij hun emotionele ontwikkeling door hen te leren emoties te uiten op een creatieve manier. Denk eens terug aan wat jij leuk vond om als kind te doen? Wat vond je leuk om te maken, om te creëren? Kies iets dat dicht bij jezelf ligt, het kan van alles zijn: van tekenen tot hout bewerken. Maak tijd, creëer ruimte, verzamel materiaal. Voor jullie beginnen, zet je muziek op, schud met je hoofd en dans je lichaam los. Ga dan vervolgens aan de slag met als resultaat een prachtig kunstwerk.

SensiArt is een workshop waar kinderen op vooral creatieve en speelse wijze handvatten worden aangereikt om over universele onderwerpen te praten. Tijdens de workshop SensiArt gaan kinderen onder professionele begeleiding aan de slag met verf en MDF. Het resultaat is een persoonlijk schoolbord dat kinderen mee naar huis nemen. SensiArt geeft kinderen een positief zelfbeeld en is geschikt voor alle kinderen die nog beter in hun vel willen zitten. Meer weten? Ga naar 

 

http://www.sensicirkel.nl

 
© 2014 Simone de Bruin voor Opgroeien in verbondenheid.

Reageren