Nothing can bring you peace but yourself

gezondheidinteressante websites 03-04-2014 | 1395 x bekeken

Ralph Waldo Emerson


Toch gedragen we ons en richten we ons

leven in alsof precies het omgekeerde waar is: dat de vrede van buiten komt. Dat er externe omstandigheden zijn waar onze vrede van afhangt.


Maar als de omstandigheden ooit allemaal tegelijk perfect zijn – iets wat zich voordoet met de zeldzaamheid van een eclips van de sterren – dan duurt deze constellatie toch maar kort. Te kort om de rest van je hele leven naartoe te leven.

 

 

Let maar eens op: heb je je droomprins te pakken, verlies je je baan. Is die veel te dure verbouwing eindelijk klaar, word je ziek. Is het weer goed met je ouders, verlies je je beste vriendin. Het is bijna nooit perfect. En als dit wel zo is, dan is het maar voor kort.

We vergeten te zien dat er een permanente vrede bestaat die niet van buiten komt. Die we bij ons dragen. Een vrede die schuilt in het bewustzijn de aanschouwer te zijn van omstandigheden die altijd veranderen.

We denken dat we voor vrede moeten vechten, maar hij is er al, hier en nu, midden in de omstandigheden van dit moment. Vrede is direct beschikbaar, altijd. En je vindt hem in je, niet buiten je.

Fragment uit het boek 'Elke dag meer Mindfulness'.  

http://centrumvoormindfulness.nl

Reageren