Het competente kind

opvoeding05-09-2018 | 2318 x bekeken

De plaats van het kind in het gezin

 

Nog een boek van Jesper Juul

'Je competente kind' is een bevrijdend en wijs boek over ouders en kinderen. De boodschap van Jesper Juul is eenvoudig, duidelijk en misschien wel controversieel; we moeten ophouden met opvoeden en kinderen met hetzelfde respect en dezelfde tact behandelen zoals wij dat met volwassenen doen.

Dit boek van Jesper Juul is zijn gewicht in goud waard voor ouders en professionele opvoeders, die willen leren hoe zij op een andere manier kinderen kunnen helpen opgroeien zonder dat daarbij eigenwaarde en zelfrespect van zowel deze kinderen als hun opvoeders verloren gaat. Dit boek zou tegelijkertijd absoluut verplichte literatuur moeten zijn voor een ieder die beroepshalve met kinderen, gezinnen en ouders omgaat.De auteur brengt in dit boek nieuwe waarden voor gezinnen aan. Een basis, die niet gegrond is op een autoritaire machtspositie, noch op een zogenaamde democratische gelijkheid, maar op wederkerigheid tussen volwassenen en kinderen, op basis van gelijkwaardigheid.Je competente kind is met zijn genuanceerde beschrijvingen een handreiking aan alle volwassenen die samenwonen en samenwerken met kinderen en jongeren.

commentaar van een lezer op bol.com

Een boek dat je als ouder en als professional gelezen moet hebben.
Ieder hoofdstuk tot me door laten dringen, in de rol van ouder én die van professional. 
Niet oppervlakkig gelezen, maar met passie en hart. 
Jesper Juul beschrijft in dit boek feilloos hoe patronen "overerfelijk" zijn, van ouder op kind. Hoe, als ouders zich bewust worden van hun eigen patronen, zij de integriteit van zichzelf en van hun kind kunnen respecteren. 
Zichzelf en hun kind alle ruimte kunnen geven om samen te ontwikkelen in de balans van autonomie en verbondenheid. 
Een onmisbaar boek, onmisbare visie, voor iedere hulpverlener werkzaam met kinderen dus met gezinnen.
Voor ouders een boek om te lezen vanuit herkenning en daarmee dé eyeopener.
Uitgangspunt is altijd:
Kinderen werken mee.
Het is de taak van de volwassenen om zich te realiseren waaraan ze precies meewerken.

>https://www.bol.com/nl/p/je-competente-kind/9200000060486684/?suggestionType=browse&bltgh=pGCbYkk5Tyq00b6STiFDjA.1.3.ProductImage 

 

te vinden in de Bonte Bieb

Reageren