De antroposofische visie op vaccinaties

antroposofie02-05-2019 | 2531 x bekeken

2 mei 2019

Vaccineren staat volop ter discussie, ondanks dat vaccins wereldwijd een belangrijke rol spelen in het terugdringen van besmettelijke infectieziekten.

In het debat tussen heftige voor- en tegenstanders wordt soms gesteld dat antroposofen principieel tegen vaccineren zijn. Dat is niet het geval. Om duidelijkheid te scheppen over de waarde van vaccinaties voor de gezondheidszorg, brachten de Medische Sectie aan het Goetheanum (onderdeel van de internationale Antroposofische Vereniging) en de internationale federatie van antroposofische artsenverenigingen (IVAA) op 15 april 2019 een gezamenlijk statement inzake vaccinaties uit.

De IVAA bevordert de beschikbaarheid en integratie van antroposofische geneeskunde in gezondheidszorgsystemen.De in het Nederlands vertaalde tekst van de verklaring luidt als volgt: Statement over vaccinatie vanuit de antroposofische geneeskundeVaccins, samen met goede voorlichting over gezondheid, hygiëne en voeding, zijn belangrijke middelen om infectieziekten te voorkomen. Vaccins hebben de afgelopen eeuw talloze levens gered, de pokken zijn door vaccinatie geheel verdwenen en ook polio kan in de nabije toekomst worden uitgeroeid.


lees meer: https://www.antroposofiemagazine.nl/actualiteiten/de-antroposofische-visie-op-vaccinaties/?fbclid=IwAR0xkV3F2NouTIcIxBbq-I5m9l0wZ46wJoJyo46JCzQWkPVzysFdygrSFQ8

Reageren