Stress-scheiding vaak oorzaak gedragsproblemen kind

echtscheiding22-11-2013 | 160 x bekeken | 0 reacties
DSC03006.JPG

Onderschrift

Als het ouders niet lukt om het ouderschap na de scheiding respectvol in te vullen, reageren de kinderen daarop in de vorm van driftbuien, negatief zelfbeeld, onrust, concentratieproblemen, eetproblemen, vaak veel later na de scheiding.  

Een kind heeft zich te schikken in de keuze van de ouders, maar de scheiding raakt het kind diep van binnen. 

 

Een scheiding kan een kind van binnen in de war brengen, waardoor er problemen in het gedrag ontstaan. Mogelijke uitingen zijn:
- Het kind voelt zich schuldig, het verinnerlijkt de spanning door te denken dat het door het kind komt dat de ouders spanning hebben.
- Het kind leidt de aandacht af door lichamelijke klachten zonder duidelijke oorzaak.
- Het kind uit de spanning door driftbuien over iets anders.
- Het kind stort zich in iets anders (gaming, eten, of niet eten)  of een kind trekt zich van binnen terug.  

 

Als de ouders het niet lukt om respectvol met elkaar om te gaan, worden de kinderen ook belast met emoties van de ouders. Ook al doen de ouders nog hun best dit te voorkomen. Kinderen resoneren hier onbewust op. 

Het kind voelt dat de ouder nog belastende gevoelens met zich meedraagt. Het hart van de ouder is minder toegankelijk voor het kind. Daar heeft het kind last van. Daar resoneert het onbewust op. 

Als ouders met een zorg om hun kind in mijn praktijk komen, kunnen we samen heel veel doen om het kind te ontlasten van stress en innerlijk weer rust te geven. Het gedragsprobleem lost vrijwel op. Als alleen één ouder mee wil werken en de andere niet, dan kunnen we een deel van het gedragsprobleem verzachten. Vaak is het genoeg om weer normaal verder te kunnen. De methode 'familieopstelling' draagt daarin veel bij. 

http://www.kindenik.nl/ouder-en-kind/blog/ouderschap/stress-scheiding-vaak-oorzaak-gedragsproblemen-kind/?

 

 

 

 

 

 

 

 

<p 25px;="" font-size:="" 15px;="" color:="" rgb(136,="" 136,="" 136);="" font-family:="" 'helvetica="" neue',="" helvetica,="" sans-serif;"="" class="">

Reageren
Realisatie: Ginolica | Oplossingen voor het web