Bananen-cake

traktaties / receptenvoeding12-09-2018 | 7 x bekeken | 0 reacties
sjoenoe_image001_439.jpg

Onderschrift

Bananen-cake

een heerlijke cake zonder suiker

 

- 4 bananen 
- 150 gram amandelmeel
- 3 eieren 
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1 snuf kaneel
- 1 handje walnoten of amandelen
- optioneel: stukjes pure chocolade

 

Bereiding:


Verwarm de oven voor op 170 graden.

Pel 3 bananen en prak deze fijn met een vork. Voeg de eieren, het amandelmeel, het bakpoeder en de kaneel erbij en meng door elkaar.

Voeg de walnoten / amandelen toe en meng deze door het mengsel. Snij de overige banaan in plakjes en meng deze er ook door.

Als je wilt kun je er nog stukjes pure chocolade bijvoegen.

Schep het beslag in een cakevorm (ingevet of met bakpapier, ik gebruik altijd bakpapier, dan krijg je het brood makkelijker uit de vorm).

Zet de cakevorm 60 min (afhankelijk van je oven, prik met een sateprikker in het bananencake om te checken of deze gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt is het brood gaar). Haal het bananencake uit de oven en laat even afkoelen. 

Eet smakelijk! :)

 

Reageren
Realisatie: Ginolica | Oplossingen voor het web